Sivut

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Miksi juuri ruttuturvat?

Päätin tälläkertaa kirjoittaa vähän erilaisemman postauksen, mielipiteitä tästä postauksesta? :) Monesti lyhytkuonoiset koirat saavat erittäinkin kaksijakoisen mielipiteen. Miten sitten meille tuli juuri tämänrotuiset koirat? :)

No..Sisua hankkiessa haluttiin pieni koira mulle näyttelyihin ja jota pystyisin helposti ulkoiluttamaan ja hoitamaan. Niimpä äiti ehdotti ranskanbulldoggia ja näytti mulle niistä kuvia :). Ensireaktio, minkä sanoin tuosta rodusta:"hyi, miten ruma!" :D Mullahan oli siis ollut nuorempana haaveissa sellainen pieni söpö karvaturri, ja kun sitten ehdotetaan ranskanbulldoggia, niin eihän se ihan vastannut sitä :D. Hetken mietin ja keskusteltiin rodusta. Suostuin sitten..ja onneksi suostuin! <3 Ranskanbulldoggi sopi todella hyvin oletuksiin: se on energinen ja jaksaa sen 2h/pv.helposti, mutta jos sitä yhtenä päivänä ei käytä niin pitkällä lenkillä, se ei "hypi seinille", se sopeutuu hyvin eri tilanteisiin, se on arjessa helppo, avoin, se on hyvähermoinen ja helppo ottaa kaikkialle mukaan :). Ja myöhemmin Sisu on todistanut rodun sopivan myös eri lajeihin. Alettiin etsiä kasvattajia ja löydettiinkin mukava, asiantunteva kasvattaja, eikä edes kovin pahan matkan päästä! :)
Noh..koiraharrastus vei mukanaan. Pari vuotta Sisun kanssa treenattuani aloin kaivata parempaa koiraa siihen ja nyt olisin valmis jopa isompaan kokoon. Kävin läpi eri rotuja, nyt kun sain itse päättää rodun :). Se toikin haasteen, mikä rotu olisi minulle täydellinen? Kävin läpi valehtelematta kymmeniä rotuja, mutta mikään ei tuntunut oikeasti hyvältä vaihtoehdolta. Kieltämättä bokseri ei alussa tullut mieleen. Tavattiin kuitenkin mukava, luotettava ja asiantunteva kasvattaja parissa mätsärissä, ja nyt ollaan tässä..:D Laitoin Siirin kasvattajalle myöhemmin facebookissa viestiä, kyselin rodusta ja kaikesta mahdollisesta (..ehkä jopa vähän liikaakin :D). Saisin pennun sijoitukseen..enhän mä voinut siinä kohtaa sanoa ei! :D Se olisi hyvistä vanhemmista, hyvältä kasvattajalta sijoitukseen, sopisi eri lajeihin..viimeistään Siirin äidin nähtyäni olin varma. Enkä ole katunut päätöstäni! <3 Bokseri on ollut mulle loistava valinta, tykkään niiden energisyydestä ja iloisuudesta, toisin kun taas jollakin menisi sellaiseen hermo :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otamme meilellämme vastaan rakentavia kommentteja & neuvoja, mutta asiattomia kommentteja emme julkaise :). Kiitos jos kommentoit! :)

T:Team.S feat.Jukka ja lainako9irat