Sivut

perjantai 22. toukokuuta 2015

Treeniä ja hierontaa :)

Eilen käytiin Sisun kanssa agi treeneissä. Treenattiin neljää lyhyttä rataa. Sisu ei ollut parhaassa drivessa. Se alkoi lopussa väsyä, mutta alussa meni hyvin. Toki sekin, että nämä oli tän vuoden ekat agi treenit pihalla, saattoi vaikuttaa. Pussi ja putki on kuitenkin aina varmoja esteitä ;). Tauolla treenasin pari kertaa Siirin kanssa tokoa. Ekalla kerralla tehtiin saalisleikkiä patukalla, toisella seuraamista, katsekontaktia ja yksi luoksetulo. Vein Siirin tarkoituksella tuonne, että se saisi treenattua eri paikoissa. Neiti leikki hyvin, mutta toisella kierroksella muut kiinnosti enemmän. Saatiin kuitenkin muutama kiva pätkä tehtyä :).

Tänään oli Sisulla hieroja. Etuosa oli jumissa, mutta muuten ei kuulemma mitään ihmeellistä :). Jokatapauksessa siis ei ole yhtään ihme, että Sisu oli torstaina vähän hidas, eikä hyppiminen oikein kiinnostanut. Mulle on tärkeää, että koira ei ole jumissa tai muuten kipeä, niin nyt voi sitten hyvällä omalla tunnolla mennä ensi viikonloppuna kisamaan, eikä voi ainakaan jumeista syyttää.

Sillä aikaa, kun Sisua hierottiin, menin Siirin kanssa treenaamaan läheiselle kentälle. Treenattiin ekaa kertaa ikinä ruutuun lähettämistä, saalisviettiä ja tehtiin pari luoksetuloa. Ruudut oli makeita! :D Okei oon mä metsässä lenkin yhteydessä heittäny Siirille keppejä ja se on noutanut ne, mutta irtoamista ei tarkoituksella olla treenattu vielä kertaakaan. Saalisvietti oli ihan ok, luoksettulot oli hienoja :). Taitava vauva <3.

6 kommenttia:

  1. Miten treenataan saalisviettiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa selittää :D. Mutta siis leikkimällä koiran kanssa lelulla. Heti, kun koira alkaa vetää lelua, pitää sen antaa voittaa. Siirin kanssa oon treenannu saalisviettiä siitä asti, kun se on kotiutunut meille ja sen ansiosta se tottelee kaikki käskyt nopeesti ja innolla :).

      Poista
  2. Miten sitten sovellat sitä kaikkiin käskyihin? Videota?

    VastaaPoista
  3. https://www.youtube.com/watch?v=xawX70mlYj4

    Tuossa videon alussa näkyy meidän saalisvietti-treeniä :). Tärkeää on siis, että koira saa voittaa. Siirin kanssa ei olla vielä sovellettu sitä muuhun, kuin sivulletuloon ja maahanmenoon, sillä ollaan vielä senverran alkuvaiheessa. Mutta siis esim.tuossa sivulletulossa..leikitän koiraa->laitan patukan nopeasti kainaloon->sanon käskyn->liike->palkka.Tuosta sitten pikkuhiljaa seuraamiseen jne.:) Toivottavasti oli yhtään apua :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja siis myös Repen kanssa treenaan saalisviettiä joka treenin alussa. Se nostaa koiran virettä ja on auttanut Reinoa pajon :). Mä myös palkkaan 80% treenistä Repen lelulla. Toki esim.Sisu ei kiinnostu leluista yhtään, joten palkkaan sen namuilla.

      Poista
  4. Jee, nyt ymmärsin idean :) Kiitos!

    VastaaPoista

Otamme meilellämme vastaan rakentavia kommentteja & neuvoja, mutta asiattomia kommentteja emme julkaise :). Kiitos jos kommentoit! :)

T:Team.S feat.Jukka ja lainako9irat