Sivut

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Rotu haaveita osa 1: Australian kelpie

Vaikka uutta koiraa meille ei vielä tule, on sitä tullut mietittyä useampiakin rotu vaihtoehtoa, joista aina vuorotellen haaveilen. Ja tosiaan uuden koiran otto on vielä aika pitkällä tulevaisuudessa, mutta saahan sitä haaveilla, eix je? ;) Kaikki haaveilemani rodut eivät välttämättä edes ole sellaisia, jotka tähän elämän tilanteeseen meille sopisi, tai joita en vielä voi hallita (liian iso tms.). Joskus tulen kuitenkin näiden rodun edustajia ottamaan. Ajattelin, että voisin aina yksi kerrallaan esitellä teille näitä rotuja (ei tosiaankaan tietoa monta niistä jaksan ja kerkeän tänne kirjoittaa..;D). Nää ei sit oo missään järjestyksessä. Tekstit siis pohjautuu omiin havainnointeihin.
kuva:täältä
 Australian kelpie on siis yksi, joka olisi kiva. Me ollaan yhden kasvattajan  koiria agi treenien yhteydessä kerran nähtykin ja silloin nämä vaikuttivat oikein kivoilta ja nartut juuri minulle sopivan kokoisilta,  mutta tällä hetkellä ehkä hieman liian energisiltä (?). Ei kuitenkaan huono vaihtoehto ja joskus vielä tulen kelpien ottamaan, kunhan on sen aika.
kuva: täältä

 "Kelpieitä on alunperin käytetty lampaiden paimennukseen Australiassa. Nykyisin niitä käytetään paimen-ja harrastuskoirana. Kooltaan urokset ovat 46-51cm ja nartut 43-48cm. Eri värityksiä kelpieillä on musta, musta ruskein merkein, punainen, punainen keltaisin merkein, fawn, suklaanruskea ja savunsininen. Ne ovat yleisesti ottaen terveitä, eivätkä kuulu pevisaan.

 Luonteeltaan kelpie on iloinen, valpas, energinen, sopeutuvainen, miellyttämisen haluinen,älykkäs, aina valviina toimintaa ja uskollinen. Tyypillinen paimenkoira :)".
kuva: täältä

Blogeja:
Nuuk
Doni
Kitty ja My
Kerttu

P.s. En omista kuvia ja jokaisen kuvan alla linkki mistä ne on otettu. Mikäli olet jonkun kuvan ottaja ja sinua haittaa että olen julkaissut sen täällä, niin laita kommenttia ja poistan sen kuvan (huom: en välttämättä julkaise sitä kommenttia, mutta poistan kuvan kyllä..).

kuva: täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otamme meilellämme vastaan rakentavia kommentteja & neuvoja, mutta asiattomia kommentteja emme julkaise :). Kiitos jos kommentoit! :)

T:Team.S feat.Jukka ja lainako9irat