Sivut

tiistai 4. helmikuuta 2014

6kk,2päivää barffattu.


Teille, jotka mietitte koiran barffauksen aloittamista.
Nyt 6kk,2päivää koiraa barffanneena ajattelin kertoa mielipiteeni barffauksesta. Eli aloin kiinnostumaan eri blogien kautta barffauksesta, luin Mushin sivuilta tietoa barffista ja päätin kokeilla. Sisu syö siis päivässä 200g barffia (aamuisin ja iltaisin 100g) ja nappuloita 100g (päivällä). Meillä lihat ovat suuremmassa osassa, kuin luut, sillä Sisu ei edelleenkään ole mikään hirveän hyvä syömään luita..se yrittää syödä ne kokonaisina=.. . Mun mielestä koira on syntynyt lihan syöjäksi, joten sillä on oikeus saada edes osana ruokana barffia.
 Harvemmin on jäänyt ruoka kippoon, uusille lihoille Sisu nyrpistää alussa nenäänsä, mutta kyllä se yleensä on niihin tottunut. Sisu myös on iloisempi ja voi paremmin, kuin pelkkiä nappuloita syödessään. Ulosteet ovat myös pienentyneet. Suosittelen barffauksen aloittamista, jos omistaja yhtään haluaa panostaa koiransa ruokintaan. Lihat pitää pakastaa ja pilkkoa, joten siitä tulee vähän sotkua, mutta onko se sitten niin paha asia, jos koira voi terveemmin? Rahaahan tällaiseen, että antaa sekä nappuloita, että barffia, menee enemmän, mutta me annetaan Sisulle siksi myös nappuloita, että se saa niistä lisää vitamiinejä ja hampaat pysyy parempana, kun joutuu pureskelemaan kovia nappuloita. Barffata voi siis niinkin, että ei anna nappuloita ollenkaan, mutta sitten pitää ostaa niitä lisä aineita erikseen. Lihoissakin on lisä aineita, muttei kaikkia.

Tosiaan tuolta Mushin (linkki ylempänä..) sivuilta saa paljon tietoa ja kannattaa lukaista se ennen, kuin alkaa barffaamaan, avartaa paljon.

Tämän tekstin tarkoitus ei ollut käskeä teitä kaikki lukijoita nyt heti alkaa barffata koiraanne, vaan kertoa oma mielipiteeni ja vähän tietoa barffaamisesta kiinnostuneille.

1 kommentti:

  1. Jos ihan tarkkoja ollaan termistön kanssa, barffaamisella tarkoitetaan ruokintatapaa, johon ei sisälly mitään teollista, ja sen pohja on lihaisissa luissa. Raakaruokinta on ruokintatapa, jossa pääpaino on lihassa, siihenkään ei sisälly teollisia ruokia. Sekaruokinta taas voi olla mitä vaan, yleensä siihen sisällytetään raakoja lihoja, luita/lihaisia luita ja nappuloita. Ei sinänsä oo niin justiinsa, mutta terminatsit voivat vetää herneen nenään ;)

    Tällä hetkellä markkinoilla olevissa raakalihavalmisteissa ei juurikaan ole lisättyjä lisäaineita. Barffaukseen harvemmin kuulu vitamiinien antaminen purkista, koska siinä luotetaan siihen, että koira saa kaiken tarvitsemansa saamastaan ruuasta..... Jos ruokinta on koostettu oikein hyvin harvoja lisäravinteita tarvitsee antaa purkista, aika moni raakaruokkija kuitenkin antaa mm. D-vitamiinilisää (luonnostaan sitä saa esim. kalasta)

    Minä suosittelisin Mushin sivujen sijaan tutustumaan Katiskan artikkelivalikoimaan: http://katiska.info/ Jos olet Facebookissa samanhenkisiä ihmisiä löytyy esim. ryhmästä Luonnonmukainen ruokinta https://www.facebook.com/groups/353346992367/

    VastaaPoista

Otamme meilellämme vastaan rakentavia kommentteja & neuvoja, mutta asiattomia kommentteja emme julkaise :). Kiitos jos kommentoit! :)

T:Team.S feat.Jukka ja lainako9irat