Sivut

torstai 10. heinäkuuta 2014

Rotu haaveita osa 3: Saksanpaimenkoira


Susa <3
c. Milla
Tähän vois kans todeta: "olix toi joku uutinen hei?" ;) Siis sakustahan mä oon unelmoinut jo 1-1,5vuotta, kun oon kuunnellu muiden sakemannien omistajien juttuja ja äiti on kertonu sen edesmenneestä sakemannista.
Cefi <3
c. Iris Mikkonen

"Rodun on jalostanut ratsumies Max von Stephanie. Saksanpaimenkoira on jalostettu vanhoista paimenkoira roduista. Alunperin niitä käytettiin mm. vahti ja sota koirina. Tämä rotu on yksi monikäyttöisimmistä paimenkoira roduista. Saksanpaimenkoiran eri värityksiä ovat musta ruskein merkein, musta, harmaa ja harmaa ruskein merkein. Säkää nartuilla kuuluisi olla 55-60cm ja painoa 22-32kg, uroksilla sen sijaan säkää 60-55cm ja painoa 30-40kg.

Saksanpaimenkoirat ovat luonteeltaan tasapainoisia, miellyttämisenhaluisia, vahvahermoisia, avoimia ja säyseitä. Ne ovat hyvin älykkäitä ja tarkkaavaisia, sekä niiden pitäisi olla helposti ohjattavissa. Terveydeltään sakemannit kuuluvat pevisaan. Ne tulisi kuvata lonkkien, kyynärien, selän, olan ja polvien osalta. ".
Ihanaihana Molly <3
c. Ilona Mikkonen
 Blogeja:
Cefi, Kamu ja Molly
Susa, Ripa ja Remu
Ronja
jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otamme meilellämme vastaan rakentavia kommentteja & neuvoja, mutta asiattomia kommentteja emme julkaise :). Kiitos jos kommentoit! :)

T:Team.S feat.Jukka ja lainako9irat