Sivut

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Minimaalista treenaamista.

Kuten blogistakin on huomannut, Sisulla on ollut häiriö treeneistä kuumien säiden ja omien reissujen vuoksi lomaa jo about. 3 viikkoa. Ja kun ohjatut treenit on nyt tauolla, niin treenaaminen on ihan omalla vastuulla. Ollaan me sisällä treenattu se 3-4 kertaa viikossa, käyty satamassa kävelemässä ja nähty kerran Susku&Manta, mutta kummallakaan kerralla ei treenattu. Satamassa Sisu kävi "vähän" kierroksilla, mutta osasi kuitenkin ihan suh`t ok käyttäytyä, ottaen huomioon että ohi meni tauotta käveliöitä, polku pyöräilijöitä, toisia koiria, juoksevia lapsia (..ehkä toisten koirien lisäksi se pahin..vaikka mieluummin koira on liian innokas kuin arka) jne. Me tavattiin samalla reissulla myös toinen ranskis Jamo, ja kyllä pojat tunsivat rotu toverinsa selkesti ;). Valitettavasti kaveruksista ei tullut otettua kuvaa.


Sisällä ollaan treenattu luoksetuloa, katsekontaktia, parin askeleen seuruuta, vierelletuloa, istu-maahan-nouse vaihtoja ja muutamaa temppua. Kaikki kerrat ovat menneet tosi hyvin ja katsekontakti sujuu automaattisesti naksuttimen avulla ja ilman. Olen huomannut että selkeästi parempi tapa on riehaannuttaa Sisu ennen seuraamista, mm. riehumalla lelulla, tekemällä luoksetuloa ja vauhdikkaita temppuja. Silloin seuraaminenkin menee paljon innokkaammin ja kun ollaan kävelty sen 2-3askelta palkkaan koiran. Olen siis päättänyt aloittaa seuraamisen treenaamisen nyt melkein alusta, jotta siinä edistyttäisiin joskus. Selkeästi molemmilla on ollut kivempaa ja seuraaminen ei ole enää lahnailua sekä muutenkin treenit ovat olleet iloisempia :).
Katotaan nyt jos joku ilta olis vähän viileempää ja sais seuraa, niin vois lähteä treenaaamaan jonkun kanssa. Kaikki täälläsuunnalla asuvat nyt tassu pystyyn, jos treeneihin lähteminen kiinnostaa!!

Ite olin tässä välissä Virossa, joten blogi on siksi ollut tauolla muutaman päivän. Mulla on tekeillä yksi video Sisusta, mutta saa nähdä tuleeko siitä mitään..mä oon niin toivoton noitten power point- ohjelmien kanssa! :D Muistutan myös arvonnasta, vielä pari päivää aikaa osallistua, joten nyt kaikki hopihopi osallistumaan!! Luvassa hyvä palkinto!!  Pääset osallistumaan siihen tästä sekä tuossa oikealla sivulla myös linkki siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otamme meilellämme vastaan rakentavia kommentteja & neuvoja, mutta asiattomia kommentteja emme julkaise :). Kiitos jos kommentoit! :)

T:Team.S feat.Jukka ja lainako9irat