Sivut

tiistai 13. syyskuuta 2016

Onnidog`16: perjantai


 Perjantaina suunnattiin Jämsään onnidogìin. Matkalla käytiin vielä hakemassa Nipsu mukaan ja ei kun menoks! :) Luvassa oli paljon treenaamista, Himoksen upeissa maisemissa lenkkeilyä ja monien tuttujen näkemistä koko viikonloppu. Huikeeta! :)

                                                     Klo. 9-10 Toko a, Nipsu
Viikonlopun aloitti toko treenit Nipsun kanssa. Treenattiin istumista, sivulletuloa, seuraamista ja paikallaoloa. Nipsu oli todella pätevä! <3 Se treenasi ekaa kertaa tokoa häiriössä, joten ajattelin, ettei se välttämättä tekisi mitään, mutta se keskittyikin yllättävän hyvin! Ryhmä oli todella iso, joten kouluttaja ei hirveästi kerennyt yksitellen neuvoa. Saatiin kuitenkin palautetta, että seuruuasento on todella kiva ja koira treenaa iloisesti. Käsiapuja voisi ruveta pikkuhiljaa vähentämään. Olen samaa mieltä. Toivottavasti Nippe nyt lopettaisi sairastelut ja päästäisiin kunnolla treenaamaan! :)
Klo. 10-11 Rally-toko a, Sisu
Nipsun treenin jälkeen suuntasin rally-tokoilemaan Sisun kanssa. Ennen kuin päästiin treenaamaan kuultiin rally-tokosta vähän. Treenattiin seuraamista vasemmalla ja oikealla puolella, seuruun käännöksia, eteentuloa ja lopuksi pieni rata. Sisun seuruut oli vallan hienoja ja ranskanbullaa jaksoi kiinnostaa yllättävän kauan! :) Rata meni aluksi vähän sähläämiseksi, mutta loppu meni tosi hyvin. Kouluttajalta saatiin palautetta, että Sisu pääsisi alo-luokan läpi, mutta ylempiin luokkiin joutuisi treenaamaan takapään käyttöä enemmän. Olen vallan tyytyväinen Sisuun :).
Klo. 11-12 Agi a, Siiri
Rally-tokon jälkeen oli vuorossa Siirin agi-treenit :). Treenattiin neljän esteen rataa. Muuten meni hyvin ja Siiri irtosi todella kivasti myös kauempanakin olevalle putkelle, mutta viimeinen putki meinasi olla pieni ongelma. Mun piti päästä reilusti Siirin edelle, mutta kuitenkin varmistaa, että Siiri meni putkeen. Voin kertoa, ettei ollut helppoa :D. Pari kertaa jouduttiin treenaamaan, ennenkuin onnistui, mutta saatiin sekin lopulta onnistumaan. Olen todella tyytyväinen etenkin siihen, miten Siiri irtoaa putkiin. Lähtötilanne on myös parantanut paljon :).
Klo. 12-14 Nosework, Nipsu
Aksa treenin jälkeen oli vuorossa Nipsun nosework treenit. Minulle aivan uuusi laji, joten mielenkiinnolla lähdettiin treenaamaan. Treenattiin laatikko etsintää, eli laatikoihin laitettiin namuja ja koiran piti syödä ne sieltä. Ideana totuttaa koira laatikoihin, jotta myöhemmin niihin voisi laittaa hajun. Ekalla kierroksella Nipsua ihmetytti aluksi, mutta rupesi sitten tajuamaan idean :). Toisella kierroksella Nipsu oli jo ihan täynnä, joten ei meinannut millään enää syödä. Saatiin se syömään muutama namu ja se riitti. Tässä välissä käytiin vähän kävelemässä Nipsun kanssa ja vaihdoin sille namut. Kolmannella kierroksella se sitten etsikin uusia namuja vallan pätevästi :).  

Noseworkin jälkeen meillä oli tunnin mittainen tauko. Syötiin, käytettiin koirat nopeasti ja haettiin majoituspaikan avaimet. Vietiin majoituspaikalle suurinosa tavaroista. Kolmatta vuotta peräkkäin vuokrattiin Himoslomilta majoitus ja tämä oli kyllä ehdottomasti paras! :) Samassa paikassa ei yöpynyt meidän lisäksi kuin yksi henkilö, joten saatiin iso takapiha käyttöön ja siellähän koirat juoksi iltaisin mielellään. Mökki oli siisti ja kaunis järvimaisema oli takapihalla. Ehdottomasti samaan paikkaan mennään jatkossakin! :)
Klo. 15-16 Fs j, Sisu
 Oltiin Sisun kanssa ainut koirakko, joten saatiin yksityisopetusta. Ensiksi näytettiin mitä liikkeitä Sisu osaa. Sitten saatiin ideoita, mitä uusia liikkeitä Sisulle voisi opettaa. Hyviä ehdotuksia tuli mm.kaukoliikkeet ja mun jalkojen välissä peruuttaminen. Peruuttamista voisi kuulemma opetella myös suoraan, hups! :D Sitten pidettiin pieni tauko ja lopuksi tehtiin vielä satunnaisia lyhyitä pätkiä. Keskusteltiin vielä lopuksi millainen biisi olisi Sisulle seuraavaksi hyvä ja oltiin kouluttajan kanssa samaa mieltä. Tunnilla saatuja vinkkejä ruvetaan kyllä treenaamaan! :)

Klo. 16-18 Koirafresbee, Siiri
Päivän viimeinen treeni. Me ollaan heitelty välillä ihan huvikseen fresbeetä ja Siiri sekoaa samantien, kun näkee sen. Ihan uusi laji ei siis ole, mutta sen enempää en ole siihen tutustunut. Aluksi opeteltiin paria heittotekniikkaa ja kokeiltiin erilaisilla fresbeillä heittämistä. Sitten otettiin yksitellen koirat ja jokainen teki tasonsa mukaisen treenin. Sain hyviä vinkkejä heittämiseen ja sehän rupesi toimimaan! Saatiin myös palautetta, että Siirillä on hyvä vire treenata. Hauska treeni oli sekä ohjaaja, että koira tykkäs. Voi, kun olisi enemmän aikaa tällekin lajille! :D
Illalla hengailtiin vielä takapihalla ja sain muutaman onnistuneen kuvan otettua. Laitan ne vielä tähän loppuun. Lauantain ja sunnuntain treeneistä tulee postausta toivottavasti lähipäivinä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otamme meilellämme vastaan rakentavia kommentteja & neuvoja, mutta asiattomia kommentteja emme julkaise :). Kiitos jos kommentoit! :)

T:Team.S feat.Jukka ja lainako9irat