Sivut

torstai 15. syyskuuta 2016

Onnidog: lauantai

                                                Klo. 9-10 Htm, Sisu
Päivä aloitettiin koiratanssilla Sisun kanssa :). Tälläkertaa tosin freestylen sijasta htm:ää (heelwork to music). Ensiksi treenattiin muutamaa eri seuraamista, mm. oikealla ja vasemmalla puolella seuruuta ja aliseuruuta. Sisu oli hieno. Sitten puhuttiin takapään käytöstä ja päästiin treenaamaan sitä tasapaino tyynyllä. Sisu yllätti mut, se twistas yllättävän hyvin! :) Sen jälkeen mietittiin eri liikkeistä siirtymis tapoja ja testattiin itsenäisesti eri vaihtoehtoja. Sipe oli hieno siihen nähden, miten vähän sen kanssa htm:ää treenataan. Oli siis kiva tunti ja ohjaajat joutuivat oikeasti miettimään ite :).
Klo. 10.15-10.30  Saalisvietti testaus, Siiri
Sisun koulutuksen jälkeen oli vuorossa Siirin saalisvietti testaus. Se oli periaattessa ihan kuin "maali mies leikittää koiraasi"-päivät, joilla ollaan pari kertaa käyty. Siiri oli todella hieno! <3 Se lähti todella hyvin leikkimään ja vastusti kunnolla. Todella hienoja pätkiä! Se oli itsevarmempikin, kuin viime vuoden maalimies kokemuksissa. Testaaja vaan totesi, että tällä on kyllä todella hyvä saalisvietti. Todettiin myös, että siitä ei kyllä aggressiota saa esiin, vaan se käy puhtaasti saalisvietillä. Olen todella tyytyväinen! :)
Klo.11-12 Näyttely, Nipsu
Seuraavaksi oli vuorossa Nipsun näyttely treenit. Käytiin ensiksi yksilöllisesti esiintymiset läpi. Seisotettiin koira, kouluttaja katsoi hampaat, sitten edestakas ja kolmio-liikkeet. Kouluttajan mielestä Nipsun hihna pitäisi pitää alhaalla. Tästä olen vähän erimieltä, sillä Nipsu esiintyy paremmin, kun hihna pidetään ylhäällä. Seisomiseen saatiin hyviä vinkkejä! :) Niitä vinkkejä täytynee treenata. Lopuksi kierrettiin vielä kaikki pari kertaa ympäri. Nipsu oli todella hieno! <3 Näyttelyt on selkeästi sen juttu. Kun vaan kerkeisi enemmän käydä mätsäreissä!
Klo.13-14 Fs j, Siiri
Tunnin mittaisen tauon jälkeen suunnattiin Siirin kanssa tanssimaan :D. Ensiksi näytettiin mitä osataan. Saatiin hyviä vinkkejä peruuttamiseen! :) Sitten tehtiin eri mittaisia temppu sarjoja. Vaihdeltiin välillä temppuja joka kerta ja välillä tehtiin muutamankin kerran samaa sarjaa. Temppujen jälkeen treenattiin takapään käyttöä tasapaino tyynyllä. Noh, Siiri the koiratanssi koira joka twistaa kaiken päällä johon pääse oli tietysti ihan innoissaan :D. Kokeiltiin myös tasapaino tyynyn kiertämistä. Sama ongelma kuin vadilla..silloin kun Siiri keskittyy se kiertää todella nätisti, silloin kun ei se menee twistaamaan. Loppuun tehtiin vielä alo-luokan pituinen koreografia :).
Klo. 15-18 Peltojälki, Siiri ja Nipsu
Jälkee, jeee! :D Ensiksi käytiin läpi millaisia jälkiä kukakin on tehty. Saatiin ohjeeksi tehdä samanlaiset jäljet, kuin ollaan ennenkin tehty, että koulutaja näkee missä mennään. Siirin jälki oli about. 200 askelta ja sisälsi neljä kulmaa. Nipsulla oli 150askelta ja sisälsi kolme kulmaa. Siiri ajoi ensin. Sirkka oli vallan pätevä <3. Hyvin siirimäinen suoritus. Ekan kulman hutas, mutta muut oli todella hienoja. Nipsu oli myös ihan ok. Heinä oli sille aivan liian pitkää, joten se vaikeutti paljon. Hyvin se nenä kuitenkin toimi! :)

Puhuttiin kouluttajan kanssa ja häneltä tuli paljon vinkkejä, miten vaikeuttaa jälkeä Siirille :). Uran ylityksiä, paljon enemmän tyhjää ja pituutta lisää. Sille pitäisi myös tehdä joku vaikeampi pätkä ennen ekaa kulmaa, jotta sen saisi tarkemmaksi ennen sitä. Olen ihan samaa mieltä! Sovittiin, että mennään sunnuntain aamulla tekemään toinen jälki. Koulutuksella oli merkitty aikaa 3h, mutta todellisuudessa siinä ei mennyt kolmea tuntia, sillä jokainen tekikin vain yhden jäljen. En vaan muista mitä kello oli sen loputtua :D.
Klo. 18-19 Agi j, Sisu ja Siiri
Olin ilmoittanut alunperin vain Sisun, mutta oltiinkin ainut koirakko, joten Siirikin pääsi treenaamaan! :D Kouluttaja kysyi, että tarvitaanko johonkin tiettyyn asiaan treeniä. Vastasin kepit ja kontaktit. Niitä sitten ruvettiin treenaamaan. Sain molemmille koirille todella hyviä vinkkejä kepeille! Treenattiin niitä niin, että mä peruutin. Etenkin Sisun vauhti parani todella nopeasti! Tätä ruvetaan siis treenaamaan ehdottomasti! :)

Sitten puomi. Näytettiin ensin Sisun kanssa, miten ollaan sitä treenattu. Ihan ok aluksi, mutta sitten ranskanbulla rupesi vähän sooloilemaan. Kouluttaja ehdotti, että kokeilen miten menee ilman pysäytystä. Tuon kokoinen koira kun ei puomilla herkästi kontaktivirhettä tee, niin pysäytys hidastaa Sisua turhaan. Sehän toimi! :) Saatiin vauhtia todella hyvin lisää! Siiri ei ole treenannut puomia kuin kerran ja silloinkin vain pätkissä. Nyt tehtiin sellaista treeniä, että koiran piti pyörähtää ympäri ekalla nousulla ja siitä alas kontakti kohtaan. Siiri tajusi todella nopeasti idean! :)
Lopuksi molemmat pääsi vielä juoksemaan pari kertaa lyhyen radan. Oli hienoja koiria! <3 Niin ja se kohta, mikä perjantaina ei meinannut Siirin kanssa onnistua meni nyt tosi hyvin! Todella hyvät treenit oli! Saatiin todella hyviä vinkkejä niihin, mihin halusinkin! :) Lauantain koulutukset olikin siinä. Siiri treenasi neljä kertaa ja silti se olisi vielä jaksanut. Välillä kadehdin tuon koiran energiamäärää! Ainakaan treeni motivaatiossa ei ole valittamista :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otamme meilellämme vastaan rakentavia kommentteja & neuvoja, mutta asiattomia kommentteja emme julkaise :). Kiitos jos kommentoit! :)

T:Team.S feat.Jukka ja lainako9irat