Sivut

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kuukauden tavoite: seuruu paremmaksi ja iloiset treenit.


Moikka vaan kaikille :)
Päätin nyt aloittaa sellaisen jutun, että asetan jokaiselle kuukaudelle 1-2tavoitetta liittyen Sisuun. Välillä tavoitteet ovat treeneihin liittyviä, välillä arkisia. Katotaan miten saadaan niitä toteutettua :D. Tämän kuukauden kohdalla tää postaus tulee vähän aikasessa, mutta haluan kirjoittaa tämän nyt kun on aikaa kirjoittaa ja tuskin me muutamassa päivässä mitään järisyttävää keretään tekemään. Tämän kuukauden tavoite on siis ollut seuruu paremmaksi ja iloiset treenit.

Ollaan Sisun kanssa vihdoin löydetty jonkinlainen yhteisymmärrys, kun alettiin pitämään treenit ihan oikeasti iloisina. Ei sellaisina "palkkaan namulla ja sitten kehun ja ei kun uus liike", vaan ollaan riehuttu lelulla, juostu ympäri kenttää ja pihaa (xD), pidetty välillä tarkoituksella vain saalisleikki-treenejä ja siihen ehkä yhdistettynä luoksetulo tms. ja lopetettu treeni kun ollaan taas vähän aikaa riehuttu. Oman äänensävyn muuttaminen iloisemmaksi ja reippaammaksi on myös auttanut. Kun vaan aina muistaisi, että se iloisuus olis kuitenkin tärkeintä!! Ja kaikkein parasta..ollaan löydetty se ilo ja Sisusta jopa vähän saalis viettiä! :) Vuosi sitten aina sanoin, että ei sillä oo saalisviettiä, namuilla se palkataan, niin höpöhöpö, kyllä sitä siltä löytyy, kun se vaan haluaa ja on hyvällä päällä!

 Seuruun kohdalla ollaan kokeiltu erilaisia tapoja..vahvistettu pelkkää katsekontaktin ottoa, namujen kanssa palkkaamista, lelulla palkkaamista ja jos Sisu on esim. lenkillä ottanut katsekontaktia ja pitänyt sitä pari askelta olen siitä kehunut. Muutenkin olen ainakin yrittänyt kehua jokaisesta katsekontaktin otosta, vaikka ei namuja olisikaan lähettyvillä ja pääsisi palkkaamaan. Mitenkäs se seuruu sitten nykyään? No..hetkittäin se on ihan älyttömän hyvää, hetkittäin ollaan samassa lähtö tilanteessa. Häiriössä se on selkeäti paljon vaikeampaa, kuin vähemmän häirittynä, mutta eteenpäin ollaan menty! :) Parhaaksi tavaksi ollaan todettu se, että ollaan eka riehuttu lelulla ja sitten siitä seuruu. Sisu käy sillon vähän yli kierroksilla, niin se pitää katsekontaktia paljon paremmin.

Ja mikä sitten on marraskuun tavoite? Ovikellolle ja muille koirillle haukkuminen pois! Sisu on ruvennut esittelemään taas hihna räyhääjä- luonnettaan hetkittäin, kun mä oon hihnan päässä (äitin paikalla ollessahan se ei edes kuvittele haukkuvansa ;)). Siispä..nyt sitä pois, ettei herra edes aloita sitä kunnolla. Sama ovikellolle..tuo tuppaa sille haukkumaan välillä, joten sitä nyt pois. Tätäkin tapahtuu vain välillä, jos Sisu ei kunnolla uniltaan kerkeä tajuta, että joku on ovella, niin sillon ei hauku, mutta jos se sattuu olemaan hereillä, niin sillon kyllä haukkuu. Ja vai ranskanbulldoggi ei haukkuis paljoo! Siis joo, kyllä meillä koira saa sillointällöin haukahdella, mutta ei ovikellolle tai toisille koirille. HUOM: Tämä on vain minun mielipiteeni, jollakin saattaa olla eri säännöt koiralleen! Ja koska pentu kotiutuu myöskin marraskuussa, en aseta tämän enempää tavoitteita. 

Kuvat on tosiaan laatua salama, mutta halusin laittaa nämä kuvat nyt tähän postaukseen. Jatkossa toivottavasti vois julkasta treeni kuvia, täytyy yrittää kuvaajaa vähän innostaa ;). Tiedättekö sen tunteen, kun haluaisi treeni kuvia, mutta ei ole ketään joka kuvaa?  Mä tiedän sen vähän liiankin hyvin :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otamme meilellämme vastaan rakentavia kommentteja & neuvoja, mutta asiattomia kommentteja emme julkaise :). Kiitos jos kommentoit! :)

T:Team.S feat.Jukka ja lainako9irat